Ajuntament d'Ares del Maestrat

Lunes, Octubre 7, 2013 - 13:15
Guifi.net arriba a Ares. Connecta't

L’Ajuntament de d'Ares se suma a Guifi.net

L’Ajuntament d'Ares del Maestrat se suma a Guifi.net, una xarxa ciutadana de telecomunicacions pública, lliure, oberta i neutral on tots podem participar, alhora que la fem més gran.
QUÈ OFEREIX L’AJUNTAMENT?

Les noves infrastructures creades per l’Ajuntament per accedir a guifi.net són:

* Dos repetidors de cobertura wifi anomenat “supernode”, ubicats al cementiri i l'Ajuntament
AVANTATGES D’ESTAR CONNECTAT A UN SUPERNODE (repetidor) DE GUIFI
Estar connectat a un supernode de guifi.net instal·lat per l’Ajuntament suposarà:
1. Estar formant part i ampliant la xarxa de telecomunicacions guifi.net.
2. A banda de l’adquisició, configuració i instal·lació de la nanostation, no té cap cost addicional o mensual. Formar part de guifi.net és GRATUÏT.
3. Podràs accedir a internet de forma gratuïta, però amb les limitacions que suposa l’autoprestació, mai comparables a un servei comercial tradicional:
* No hi ha finalitat comercial.
* No hi ha cap garantia de subministrament.
* No hi ha garantia d’ample de banda.
* Estan restringides les descàrrregues p2p (programes tipus Emule o Ares) i limitades algunes aplicacions.
* En principi es pot accedir a totes les webs i aplicacions web.
* La xarxa està basada en la utilització del domini públic radiolèctric a través de freqüències d’ús comú.

Podràs gaudir de tots els serveis que pròximament es puguen oferir o vulgues oferir, com ara: telefonia IP, videoconferència, transferències d’arxius…etc. Però recorda que sempre amb usuaris que estiguen connectats a guifi.net.

QUANT COSTA ESTAR CONNECTAT A GUIFI.NET?

NO RES. ÉS GRATUÏT. No pagaràs cap quota de connexió, ni d’alta, ni mensual. Formar part de guifi.net no té cap cost afegit a excepció de la compra de la nanostation i la seua configuració i instal·lació (si t’ho saps fer tu només pagaràs la nanostation).
CAL SABER…

Cal recordar als veïns que lliurement es vulguen connectar a un dels supernodes de guifi montats per l’Ajuntament, que:

1. Guifi.net no és un proveïdor d’internet, encara que es puga accedir a internet per ella. En el nostre cas l’accés a internet, basat en l’autoprestació, no es pot comparar mai a un accés comercial tradicional.
2. Si un dia no funcionen els supernodes no podrem reclamar a l’Ajuntament. Guifi.net ni Ajuntament no garanteixen el funcionament o subministre.
3. L’Ajuntament s’encarregarà exclusivament del manteniment de seu equipament que ha instal·lat, mai de les antenes nanostations (o similar) instal·lades en els domicilis particulars.
4. Cada veí/ïna serà responsable de l’adquisició, muntatge i manteniment de la seua nanostation o aparells similars.
5. No es garanteix cap ample de banda, que estarà condicionat en funció dels usuaris connectats en eixe moment.
6. En cas de mal ús de la connexió a internet, l’Ajuntament podrà prendre les mesures oportunes que podran anar des de limitar considerablement la velocitat de navegació a directament anul·lar l’accés d’eixe usuari en concret. Amb aquestes mesures excepcionals es garantirà la qualitat del servei en benefici de tota la comunitat guifi connectada als nostres supernodes.
7. És totalment legal. Aquest projecte de guifi.net a Ares del Maestrat ha sigut notificat a la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) amb resposta favorable, i inscrivint a l’Ajuntament de d'Ares del Maestrat en el Registre d’Operadors de Xarxa i Serveis de Comunicacions Electròniques.

NOMÉS EM PODRÉ CONNECTAR DINS DEL POBLE?

No. Al tenir el supernode qualsevol caseta o masos que tinguen visió directa amb el supernode del repetidor es podran connectar (encara que haurem de fer la prova de cobertura per assegurar-nos).

* les antenes nanostation M5 arriben fins a més de 10 kms en visió directa. També es poden estudiar altres mètodes per arribar més lluny.
* fa falta alimentació elèctrica per a les antenes nanostations (o similars), que perfectament la pot donar una placa solar (el consum és molt poc).

GUIFI.NET NOMÉS VAL PER A ARES?

* Són moltíssims pobles i persones els que ja estàn gaudint de guifi.net.
* Encara que és a Catalunya on està la xarxa més estesa hi ha una gran activitat a la província de Castelló amb molts pobles interessats i uns altres on ja funciona guifi.net.
* En el cas d'Ares, només els nostres pobles veïns tinguen guifi.net estudiarem la possibilitat de connectar-nos amb ells de forma immediata, ampliant així la xarxa, i amb ella els serveis que es poden oferir.
* Pròximament esperem enllaçar ja amb Castelló i a través d’aquest enllaç poder connectar amb la xarxa guifi.net de la resta de pobles connectats.

PASSOS PER CONNECTAR-NOS AL SUPERNODE

1. Llegir, entendre i acceptar les condicions que suposa pertànyer a guifi.net. No és obligat connectar-se, és una decisió personal. Podeu consultar algunes adreces per a tenir més informació.
http://castello.guifi.net/content/introduccion
http://guifi.net/CADocs
2. L’ajuntament pot facilitar contactes de professionals per a la instal·lació. També podeu fer-ho vosaltres si podeu seguir les indicacions que trobareu a guifi.net. En aquest cas hauràs de:
Comprar-te l’antena (recomanem la nanostation M5). Te la pots comprar per internet o a tendes de Castelló o Vilafranca. Pensa també de comprar-te dos cables de xarxa, un que alimentarà l’antena (estudia la llargària en funció d’on la voldràs instal·lar) i l’altre per on accediràs a la xarxa (per connectar-lo directament al teu ordinador, router, telèfon IP, càmera vigilància…etc.).
Configurar-te l’antena, o buscar algú que te la configure. Pensa que t’has de donar d’alta i projectar el node a la web de guifi.net, per després aplicar la configuració del “unsolclic” a la teua nanostation.
Instal·lar-te l’antena (recomanem un lloc elevat, sempre amb visió directa amb el supernode). Si no te la saps instal·lar, buscat l’ajuda de professionals. No té major dificultat.
3. Per a tindre accés a internet, anar a l’ajuntament (si esteu empadronats) per donar-se d’alta com usuari.

Per demanar l’accés a internet s’ha de portar a l’Ajuntament:

* fotocòpia DNI.
* emplenar una sol·licitud amb les nostres dades personals, nom del node i adreça on està instal·lat.

Recorda que si no estàs empadronat també et pots connectar a guifi.net però només disfrutaràs d’un hora al dia d’internet.

Una volta tingues ja configurada i instal·lada la teua antena nanostation, per poder navegar hauràs de posar als navegadors…:

1. Mozilla Firefox (*recomanat): herramientas → opciones → avanzado → pestanya red → configuración → seleccionem configuración manual del proxy → escrivim a l’opció de Proxy HHTP 10.228.242.33 i a Puerto 3128 (seleccionem “usar el mismo proxy para todo” → Acceptem → Acceptem
2. Internet Explorer: herramientas → opciones de internet → pestanya conexiones → configuración de LAN → seleccionem servidor proxy → escrivim a Dirección 10.228.242.33 i a Puerto 3128 → Acceptem → Acceptem

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Formulario de búsqueda

Site developed with Drupal